Bod proti Kodani by podľa trénera Trtíka Prešovčanom veľmi pomohol

16.10.2008 Celý región

Prešov 16. októbra (TASR) – Hádzanári Prešova sa v sobotu o 17. h stretnú v zápase tretieho kola D-skupiny Ligy majstrov s FC Kodaň Handbold A/S. Aj dánsky šampión má na svojom konte, rovnako ako slovenský, dva body.
V stredu, v stretnutí ďalších dvoch účastníkov D-skupiny, vyhral Hamburg v Belehrade presvedčivo o šestnásť gólov 38:22. Trénera Tatrana Rastislava Trtíka takýto výsledok potešil. "Srbi prehrali doma s favoritom vyšším rozdielom, než my v Nemecku. To je dobré. Môže sa stať, že v konečnom účtovaní bude rozhodovať každý gólik. S Crvenou Zvezdou máme rovnaký cieľ, no na treťom mieste môže skončiť len jeden z nás. Máme pred nimi mierny psychický náskok a to práve najbližší duel s Kodaňou, v ktorom v kútiku duše ja osobne snívam o remíze. Viem, že nerozhodný výsledok je hádzanej veľmi málo pravdepodobný, no nám by tentoraz veľmi pomohol, " dal sa počuť kormidelník zeleno-bielych. Dodal, že keď jeho zverenci podajú nadpriemerný výkon a neopustí ich šťastie, mohli by proti Dánom získať v predstihu rozhodujúci bod potrebný na postup do osemfinále PVP: "Bude to však nesmierne ťažké. Mená ako Boquist, Rajkovič, Ege, Matoševič, Bagersted či Christensen, sú zárukou svetovej kvality. Diváci si určite prídu na svoje. Je sa im chcem ešte raz poďakovať za fantastickú kulisu v stretnutí s Belehradom. Som si istý, že proti Kodani vytvoria rovnakú atmosféru, ak nie ešte búrlivejšiu. "
V súboji proti Srbom prišli Prešovčania o vyššie víťazstvo kvôli desaťminútovému hernému výpadku na začiatku druhého polčasu. R. Trtík tvrdí, že výpadkom sa nevyhne nikto a nikde. "Aj svetová finančná kríza je výpadok systému, aj v súkromnom živote má každý z nás občas výpadky. Je to normálne. My vieme, kde hľadať príčiny. Mnohí naši hráči odohrali vlani veľmi málo vážnych zápasov. Neodsudzujem to, prosto tak bolo toto mužstvo nastavené. Navyše ja som do jeho herného prejavu vniesol pred časom veľa nových prvkov. Ide o to, eliminovať naše výpadky na minimum. Udržať úspešnosť streľby aspoň na šesťdesiatich percentách, nepoľaviť v nasadení. Ani dánsky stroj nebude fungovať šesťdesiat minút na sto percent, o tom som presvedčený, " tvrdí kouč.
Na záver prezentoval kormidelník tatrancov zostavu: "Meniť ju nebudem. Bude rovnaká, ako proti Belehradu. Bez Michala Urbana, ktorý nikam neodchádza, ako to niekto po Prešove rozširuje. Musí iba trpezlivo čakať na svoju príležitosť, lebo pri momentálnej forme Radčenka a Tumidalského, pre neho miesto na strednej spojke nie je. V stredu sa podrobil operácii krížnych väzov v kolene Mokriš, chlapci určite zabojujú aj za neho. "
 

Vyberte región